sâmbătă, 29 octombrie 2011

Stejar, extrema urgenta (1973)



Stejar, extrema urgenta (1973)
Regia
Dinu Cocea
Cu Mircea Anghelescu, Geo Barton
Gen film
Război

Planul secret "Margareta II", elaborat de statul major german pentru modul de intervenţie a trupelor germane, în cazul ieşirii României din război, este descoperit de armată şi de forţele patriotice prin intermediul unui căpitan fost coleg de şcoală cu ofiţerul german însărcinat cu completarea planului. În final, cei doi ofiţeri vor lupta unul cu celălalt, conducând fiecare unitatea sa de tancuri.

Drumul oaselor (1980)


Drumul oaselor (1980)
Regia
Doru Năstase
Cu Florin Piersic, Marga Barbu
Gen film
Aventuri
Istoric

Durata
116 minute
Premiera in Romania
1980

Un grup al "Fratiei" pasoptiste preia o comoara a lui Tudor din Vladimiri pentru a o schimba pe arme, la Brasov, in lupta cu arnautii si cu propriile lor tentatii. Margelatu, temut de multi, ajuta rezistenta in lupta impotriva autoritatilor statului.

"O echipa experimentata in filmele cu haiduci (scenaristul Eugen Barbu, actorii Florin Piersic, Marga Barbu si Ion Besoiu) si un regizor specializat in filme istorice (Doru Nastase) au reconstituit cu farmec inceputul de secol 19 romanesc si le-au adaugat aventurile lui Margelatu pe fondul miscarii pasoptiste. Dupa aventuri palpitante, doar Margelatu ajunge teafar la capatul Drumului Oaselor, iar cei aproape sase milioane de spectatori ai acestui film de succes vor impune un ciclu care il va face pe Margelatu nemuritor" (Ion Tutui - ANF).

"Reconstituire a societatii romanesti, de la mijlocul secolului XIX, cu puternic parfum de western spaghetti. Cel mai dinamic episod din seria scrisa de Eugen Barbu, in colaborare cu N. Paul Mihail (continuata cu Trandafirul galben, Misterele Bucurestilor, Colierul de turcoaze si Totul se plateste), in care isi face debutul Margelatu, personaj enigmatic, "cavaler al norocului" venit de niciunde, jumatate haiduc, jumatate revolutionar de profesie. Buna alegere a spatiilor de filmare intr-o geografie generoasa, printre vulcanii noroiosi, scene de actiune profesional puse in cadru, dialoguri consistente, cand nu sunt umbrite de arhaism ostentativ, si amplu comentariu muzical al compozitorului George Grigoriu, solicitat pe durata intregului serial" (Tudor Caranfil).

Mama / Capra cu trei iezi (1968)



Capra cu trei iezi (1968)
o coproductie româno-sovieto-franceză
Director: Eugen Mandric
Producător delegat: Anca Georgescu
Filmul a fost turnat pe platourile Centrului de producţie cinematografică din Bucureşti şi ale Studioului Mosfilm.

Scenariul: Vasilică Istrati
inspirat din "Capra cu trei iezi" de Ion Creangă şi din alte poveşti în care binele învinge răul.

marți, 25 octombrie 2011

Un suras in plina vara (1963)



Un suras in plina vara (1963)
Regia:
Geo Saizescu
Scenariu:
D.R. Popescu, cu Florina Luican, Sebastian Papaiani
Gen
Comedie
Premiera in Romania 1963

Fanita, un tanar dornic sa castige bani in urma unor initiative personale, va esua in toate aceste intreprinderi, lasandu-se in cele din urma convins sa intre in C.A.P.-ul din sat. Umor. Dragoste şi poezie. Suspans.
Ecranizare dupa nuvela "Padurea" de Dumitru Radu Popescu.
"Fanita, eroul intamplarilor din film nu este decat Pacala al zilelor noastre sau mai bine zis un Danila Prepeleac." - Dinu Sararu - 1965

Asta seara dansam in familie (1972)



Asta seara dansam in familie (1972)
O comedie excelenta оn care este prezentata aventura unui escroc sentimental si a asistentului sau.

Regie: Geo Saizescu
Distributie: Dem Radulescu, Sebastian Papaiani, Vasilica Tastaman, Draga Olteanu-Matei, Geo Saizescu, Stefan Mihailescu-Braila.

Secretul lui Bachus (1984)



Secretul lui Bachus (1984)
Una din cele mai bune comedii romanesti si una din cele mai bune performante ale regretatului actor Stefan Mihailescu.

Regie: Geo Saizescu
Distributie: Gheorghe Dinica, Dem Radulescu, Stefan Mihailescu-Braila

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Primavara bobocilor (1985)


Primavara bobocilor (1985)
Regia
Mircea Moldovan
Cu Horaţiu Mălăele, Tamara Buciuceanu, Dem Rădulescu
Gen film
Comedie
Durata
81 minute

Ionuţ (Horaţiu Mălăele), student în ultimul an al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti, se întoarce în satul natal unde doreşte să facă practică şi să aplice cunoştinţele acumulate. El intră, însă, în conflict cu Varvara, mama sa (interpretată de Tamara Buciuceanu), care este preşedintă de C.A.P. şi are concepţii mai învechite despre practicarea agriculturii. Înfruntarea dintre cei doi declanşează situaţii comice.

Pădurea nebună (1982)



Pădurea nebună (1982)
Regia
Nicolae Corjos
Cu Ion Besoiu, Florin Zamfirescu
Gen film
Dramă
Premiera in Romania
1982

Imediat dupa primul razboi, Darie vine in oras pentru a da admiterea la liceu, visul sau fiind acela de a devni scriitor. Aici o va cunoaste pe Valentina, de care il va lega o dragoste curata.
Intalnirile lor au loc in padurea nebuna de la marginea orasului. Intr-o zi sunt atacati de doi huligani, dar pana la urma se salveaza. Darie isi va dovedi in liceu talentul literar. Intr-un final precipitat, dupa ce au loc alegeri si demonstratii de strada, dupa sinuciderea unei tinere ciudate care se indragostise de el, Darie pleaca in capitala, pentru a-si implini idealul. (dupa romanul lui Zaharia Stancu)

Calculatorul mărturiseşte (1982)



Calculatorul mărturiseşte (1982)
Anul: 1982
Regia
Mircea George Cornea
Cu Mircea Diaconu, Alexandru Repan
Gen film
Comedie

Comedie in care unul din personaje (M. Diaconu) devine peste noapte detectiv, dar...in toate situatiile loveste cu bata in balta.

luni, 3 octombrie 2011

Racolarea (1985)



Racolarea (1985)

Regia
Mircea George Cornea
Cu Florin Piersic, Tora Vasilescu
Gen film
Acţiune

Ademenit de oferte iluzorii, un tanar geolog pleaca peste hotare unde, intre tentaculele unui trust multinational de spionaj economic, e silit sa joace dupa cum ii canta agentii acestuia. Bine inzestrat moral si fizic, geologul nostru promoveaza cu succes testele de perspicacitate, ba face fata chiar si farmecelor unei agente greu de respins, numai pentru a reveni acasa unde stie el ce-i ramane de facut.